Ζωή χωρίς έμπνευση, είναι ζωή χαμένη...


Εσείς άραγε πόσο εμπνευσμένα ζείτε τη δική σας ζωή? Έχετε μπεί σε έναν μηχανικό τρόπο σκέψης και καθημερινότητας? Και αν όχι, τί είναι αυτό που σας εμπνέει?

Συνειδητοποίησα το προφανές τις προάλλες...ότι ζωή χωρίς έμπνευση, είναι ζωή χαμένη. Όλοι μας περνάμε φάσεις στη ζωή μας, άλλοτε όμορφες, άλλοτε αδιάφορες και ανούσιες και άλλοτε άσχημες. Έχετε αναρωτηθεί τί ηταν αυτό που σας έκανε να λειτουργείτε έτσι? Μα φυσικά η έμπνευση ή η έλλειψή αυτής...

Από τότε που ήμουν παιδί, ήθελα να συναναστρέφομαι με ανθρώπους δυναμικούς, που έχουν όρεξη για τη ζωή και που αποτελούσαν παράδειγμα προς μίμηση. Αντίθετα απέφευγα τους νωθρούς, τους «βολεμένους» με τη ρουτίνα της ζωής τους, τους επαναπαυμένους ανθρώπους. Τους βαριόμουν και εξακολουθώ να τους βαριέμαι φρικτά. Αυτός ίσως ήταν και ένας πολύ σημαντικός λόγος, για να διαλέξω το επάγγελμα που κάνω. Να ξυπνώ κάθε πρωί και να μην ξέρω τί με περιμένει... αυτό θα πει αληθινή ζωή για μένα.

Γιατί –όπως πολύ σωστά λέει και ένας φίλος, που αποτελεί έμπνευση για μένα- άλλο να ζεις και άλλο να νιώθεις ζωντανός....και ζωντανός νιώθεις μόνο όταν έχεις κίνητρο.

Δυστυχώς, με τα χρόνια ακόμα και η πιο ανήσυχη φύση, ακόμα και το πιο άγρυπνο πνεύμα, συμβιβάζεται και ρίχνει τους ρυθμούς του. Είτε γιατί κάνει οικογένεια, οπότε εκ των πραγμάτων, ηρεμεί και αλλάζει τρόπο ζωής, είτε γιατί λόγω εμπεριών, απογοητεύεται και νομίζει ότι δεν έχει να περιμένει πολλά πράγματα.

Η αλήθεια είναι όμως οτι η έμπνευση δεν έχει ηλικία... Όλα είναι στο μυαλό μας και κυρίως στο χέρι μας.
Κανείς δε θέλει να ξυπνά το πρωί κουρασμένος και άκεφος. Το να ξεκινάς την ημέρα σου γεμάτος όρεξη και ενέργεια είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί. Τί κάνεις, όμως, αν αυτο το κομμάτι της έμπνευσης λείπει από τη ζωή σου; Το κυνηγάς, το αναζητάς και τελικά το βρίσκεις.

Έμπνευση μπορεί να είναι κάποιο πρόσωπο για σένα, μπορεί να είναι ένα καλό βιβλιο, μια καλή ταινία, ένα όμορφο τραγούδι ή πολλά όμορφα τραγούδια. Και βέβαια πάνω απ’όλα έμπνευση, για εμάς που είμαστε γονείς, είναι τα παιδιά μας, που μας δίνουν το πιο ισχυρό κίνητρο. Αρχίστε λοιπόν, να περνάτε περισσότερο χρόνο με ανθρώπους, που είναι αληθινά παθιασμένοι με ό,τι κάνουν στη ζωή τους και αποφασίστε να αξιοποιήσετε κάθε δευτερόλεπτο που σας δίνεται.

Μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο, τίποτα. Όλα αλλάζουν και όλα μπορούν να ανατραπούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Φροντίστε λοιπόν, τις στιγμές σας να τις κάνετε όσο πιο ενδιαφέρουσες και αξιομνημόνευτες μπορείτε. Όποτε σας δίνεται η ευκαιρία, να την αρπάζετε, είτε αυτό λέγεται έρωτας –που αποτελεί κύρια πηγή έμπνευσης- είτε λέγεται νέο επαγγελματικό project, είτε λέγεται ταξίδι, είτε φίλος/-η, είτε απλώς ένα χαμόγελο. (Μην τα υποτιμάτε τα χαμόγελα...έχουν σώσει ζωές).

Και πάνω απ’όλα, μη διστάσετε να πείτε σε κάποιον ότι είναι η «μούσα» σας και ότι αποτελεί κίνητρο για εσάς. Μη μετράτε τα λόγια σας. Ό,τι υπάρχει, καλό είναι να ακούγεται.

Όλο αυτό βέβαια λειτουργεί και vice versa…Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να ξέρεις ότι είσαι η έμπνευση κάποιου, να ξέρεις ότι μπορείς να εμπλουτίσεις τη ζωή του και να τον κάνεις να μπορεί να κοιτάξει τη ζωή με άλλο μάτι.

Ας το πάρουμε απόφαση λοιπόν, μόνο με τη σωστή δόση έμπνευσης , θα καταφέρουμε να εξυψώσουμε τη ζωή μας και να τη «φέρουμε» στο επίπεδο που επιθυμούμε...το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τη βρούμε.


Τα φιλιά μου και την αγάπη μου, 
Μαρία Φραγκάκη 

Aν μοιράζεστε σκέψεις, είναι καλύτερα! 

Περιμένω τα μηνύματά σας στο e-mail μου: maria.fragaki@mother.gr 
Twitter: @FragakiMaria


Like(!) τη σελίδα μας στο Facebook: mothergr
Ακολουθήστε μας στο twitter: @mothergr